Újra siker az online biztosítás

MTI
2004.11.19. 16:34
A www.biztositas.hu-n eddig mintegy hétezer szerződéskötési igényt fogadott, oldalát több mint 250 000 felhasználó kereste fel, akik összesen mintegy 4 500 000 oldalnyi információt töltöttek le a honlapról. Az eddig elvégzett díjkalkulációk alapján - az idén biztosítót váltó ügyfelek - átlagosan mintegy 15-20 000 Ft-ot takarítanak meg. Átlagos megtakarításról lévén szó természetesen van, aki két-háromezer forintért is biztosítót vált, de nem ritka aki harminc-negyvenezer forintot is megtakarít idén kötelezőjén.

Az igazi roham a héten indult meg, most már azok is kötnek akik eddig csak nézegettek. Senki sem akar lemaradni. Jelenleg a www.biztositas.hu-n harminc másodpercenként születik egy új kötelező kötés.

Az oldal adatai alapján az Union, az Argosz és az Uniqa biztosító tűnik az idei kampány győztesének. Ez önmagában még nem elegendő az egyes autósoknak a választáshoz, hiszen vannak olyan szegmensek is, melyekben éppen ezek a biztosítók a legdrágábbak. Megoldás az, ha mindenki a saját, konkrét díját nézi meg és annak ismeretében választ biztosítót.

Fontos adat, hogy tavaly a mintegy húszmilliárd forintnyi megtakarítható díjból (elméleti szám, ha mindenki oda igazolt volna, ahol neki a legkedvezőbb díjat ajánlották) a biztosítót váltó autósok összesen közel négymilliárdot takarított meg. Ezt akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy 16 milliárddal többet fizettek idén a kötelezőjükért a Magyar autósok.

Most - köszönhetően a piac bővülésének (gépjárművek számának közel tíz százalékos emelkedése) és az idei még kiélezettebb díjversenynek - a 25 milliárd Ft-ot is eléri.