A Mitsubishi közeledik a Peugeot-hoz

MTI
2004.11.25. 15:12
A Mitsubishi japán autógyártó a japán sajtó értesülése szerint tárgyalásokat folytat "üzleti szövetség" létrehozásáról a francia Peugeot-Citroen(PSA) konszernnel. Utóbbi viszont határozottan cáfolja, hogy ilyen szövetségnek csupán a gondolata is felmerült volna kettőjük között, de kizárta még egy "aktív együttműködés" tervét is.

A japán sajtó is elismeri, hogy a szövetség ügyében konkrét elképzelés nem körvonalazódott, de szerinte a Mitsubishi már fontolgatja részegységek szállítását a Peugeot-Citroen számára és az észak-amerikai piacon együttműködésre készül. Mindenképp valamilyen partnerséget szeretne "vállalatújjáélesztési programja" keretében, mely program részleteit december közepén jelentené be.

A PSA embere egy sajtóinterjújában lehetségesnek tartotta a műszaki együttműködést a Mitsubishi Motors-szal, mely részvényeinek több mint harmadát a DaimlerChrysler birtokolja. A nyáron azonban a német-amerikai nagyvállalat értésre adta, hogy egyelőre nincsenek fejlesztési elképzelései a veszteséges japán autógyártóval.