Miklós
-7 °C
2 °C

Három százalékos brit gazdasági növekedés

MTI
2004.11.26. 12:09
Nagy-Britanniában a harmadik negyedévben a gazdaság 0,4 százalékkal bővült a második negyedhez képest, így a GDP 3,1 százalékkal haladta meg a tavalyi harmadik negyedévit - közölték a brit statisztikai hivatalban pénteken, első felülvizsgálatként. Az október 22-én kiadott első becslésben 0,4 százalékos, illetve három százalékos GDP-növekedés szerepelt. Az elemzők most pénteken ugyancsak 0,4 százalékot, illetve 3,0 százalékot vártak. Nagy-Britanniában a gazdaság 0,9 százalékkal bővült a második negyedben az elsőhöz képest, és 3,6 százalékkal volt nagyobb a GDP, mint a tavalyi második negyedben.

Az euróövezeti tagországok hazai össztermékének növekedése átlagosan 0,3 százalékra lassult a harmadik negyedben a második negyedévi 0,5 százalékról és az első negyedévi 0,7 százalékról, rendre az előző negyedhez képest. Az euróövezetben a GDP 1,9 százalékkal volt nagyobb a harmadik negyedben a tavalyi harmadik negyedévinél, miután a második negyedben 2,0 százalékkal, az első negyedben 1,4 százalékkal nőtt, ugyancsak az egy évvel azelőttihez képest.

Az Európai Unió 25 tagállamában az átlagos növekedés 0,3 százalékos volt a harmadik negyedben, 0,6 százalékos a második negyedben, 0,7 százalékos az első negyedben, és a GDP 2,1 százalékkal volt nagyobb a harmadik negyedben, mint a tavalyi harmadik negyedben, a második negyedévi 2,4 százalékos és az első negyedévi 1,7 százalékos ütem után, ugyancsak az egy évvel azelőttihez képest.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.