Az ÁPV decemberben dönt a Malév tőkejutattásáról

MTI
2004.12.03. 16:48
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV), a Malév több mint 99,9 százalékának tulajdonosa még decemberben dönt abban, megkapja-e a magyar nemzeti légitársaság azt a három milliárd forintos tőkejuttatást, amelyet - bizonyos feltételek mellett - egy kormányhatározat irányzott elő.

Az ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója, Oravecz Péter az MTI kérdésére válaszolva további információt nem adott. Sándor László a Malév elnök-vezérigazgatója nemrégiben az MTI-nek az mondta, hogy a tőkejuttatás feltételeként szabott, éves szinten, nullszaldós gazdálkodást alulról fogják megközelíteni.

A Malév pilótái lemondtak a plusz munkáért járó jövedelmük egy részéről azért, hogy a menedzsmentet segítsék a fenti feltételek teljesítésében. Németh Krisztina a Malév kommunikációs igazgatója az MTI-nek megerősítette azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint a Malév vezetői és a pilóták megállapodtak abban, hogy az előírt 750 repülési órán felüli idei teljesítésért nem kérnek fizetést. Az erről szóló megállapodást még novemberben írta alá a Malév menedzsmentje és a Magyar Légiforgalmi Pilóták Egyesülete (Hunalpa) - mondta a Malév kommunikációs igazgatója.