Jövőre is jó évre számíthat az EADS

MTI
2004.12.21. 16:50
A 2004-es rekordév után jövőre is kedvező kilátások elé néz az EADS európai légi- és hadiipari konszern: a beérkezett megrendelések állománya az idén is meghaladja az éves forgalmat, vagyis, a ledolgozandó "hátralék" ezáltal tovább emelkedett.

Az előzetes adatok szerint a forgalom az idén lépi át első alkalommal a 32 milliárd eurós küszöböt. Tavaly 30,1 milliárd eurós forgalmat ért el a konszern. A rendelésállomány alakulásáról pontos adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre. Tavaly azonban az A400M katonai szállító gépre leadott megrendelések 61 milliárd eurós magasságba hajtották fel az állományt.

December folyamán az Airbus vagy féltucat légitársasággal kötött gépeladási megállapodást hozott nyilvánosságra, közöttük a Lufthansa, a Kingfisher Airlines és az Air Hongkong megrendeléseit.

Az egyetlen keserű csepp a pohárban, hogy az A380-as óriásgép fejlesztése nem a terveknek megfelelően halad. A konszern az elmúlt héten hozta nyilvánosságra, hogy a fejlesztésben 1,45 milliárd eurós költségtúllépéssel kell számolni.