Boinget rendel a japán légitársaság

MTI/dpa
2004.12.22. 11:31
A legnagyobb ázsiai légitársaság , a Japan Airlines 30 új 7E7-es Boeing repülőgépre ad fel megrendelést, egyben vételi opciót tett további 30 gépre. Az Airbus-szal szemben inkább a Boeinget választó JAL a jövő év elején adja fel a megrendelését - jelentette be a légitársaság.

Az új nemzedékhez tartozó 7E7 " Dreamliner" tipusból két változatot rendelnek: a 7E7-8-ast a hosszabb, és a 7E7-3-as a közepes távú utakra. A kedvező fogyasztású, 2-3 száz utas szállítására alkalmas Dreamlinerekre a Boeing eddig mindössze 56 megerősített megrendelést kapott, és 26 vásárlási ígérettel rendelkezik, jóllehet arra számítottak, hogy az év végéig 200 megrendeléshez fognak jutni. A második számú japán légitársaság, az All Nippon Airways elsőként döntött a Boeing gyártmánya mellett.

A légitársaságok többsége azonban egyelőre kivár, még mérlegeli, hogy a 7E7-es, vagy az Airbus A350-es típusa mellett döntsön. Az európai Airbus kedden jelentette be, hogy a spanyol Air Europa légitársasággal tíz A350-es eladásáról szóló szándéklevelet írt alá.