Natália
-3 °C
7 °C

Tőzsde: alacsony forgalom, kis aktivítás

MTI
2004.12.23. 10:16
Deák Balázs, az Inter-Európa Bank elemzője elmondta: az egyesült államokbeli tőzsdéken a vártnál jobb GDP-eredmény és az olajár csökkenése miatt emelkedtek az árfolyamok, továbbá hasonlóan kedvező hangulat volt a nyugat-európai piacokon. Csütörtökre azonban az európai börzéken enyhe csökkenést várnak az elemzők. Hozzátette: Budapesten sem lesz jelentős aktivitás.

Deák úgy látja, hogy az olajár csökkenése miatt eshet a Mol árfolyama, a Richter papírok árára viszont kedvezően hathat a dollár árfolyamának mérséklődése. Véleménye szerint az OTP papírok árfolyamának szerdai csökkenése után, "pozitív irányba korrigálhat".

Pletser Tamás, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője sem vár jelentős mozgást a BÉT-en. Szerinte alacsony forgalom mellett nem lesz számottevő változás az előző naphoz képest. Mint mondta, az év hátralévő részében sem számít jelentős eltérésre. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 173,21 pontos csökkenéssel 14.535,75 ponton zárt szerdán, ez az előző napi záró értékhez képest 1,18 százalékos gyengülés.

Az MTI által megkérdezett üzletkötők szerint a nap vesztese a Mol és az OTP volt, mindkét esetben az elmúlt időszakban felhalmozódott profitot realizálták a befektetők.

A vezető részvények ára a stagnáló Richter kivételével gyengült, a forgalom közepes csaknem 9,3 milliárd forint volt. A Richter részvények ára 353,6 millió forintos forgalom mellett az előző napi záróárán, 21.700 forinton fejezte be a kereskedést. A Matáv árfolyama 3 forinttal 851 forintra csökkent, forgalma 801,5 millió forint volt. A Mol 195 forinttal 12.750 forintra gyengült, forgalma 3,5 milliárd forintot tett ki. Az OTP részvényeivel több mint 4 milliárd forint értékben kereskedtek, árfolyamuk 112 forinttal 5.475 forintra esett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.