A Pannonplast a tavalyinál kedvezőbb évet vár

MTI
2005.01.14. 12:37
A Pannonplast Rt. az idei évet kevésbé fájdalmasra tervezi, mint a tavalyi üzleti év volt - mondta Gyimóthy Dénes, a Pannonplast gazdasági igazgatója pénteken Budapesten újságíróknak és tőzsdei elemzőknek. A gazdasági igazgató ezzel utalt arra, hogy a műanyagipari társaság saját tőkéje két év óta erősen csökken. "Szeretnénk az idén elérni azt, hogy a saját tőke két éve tartó csökkenését megállítsuk" - közölte Gyimóthy Dénes.

A tavalyi év eredményeiről a tőzsdei gyorsjelentés időpontjáig nem ad tájékoztatást a cég - mondta a gazdasági igazgató, hozzátéve, hogy az idei üzleti tervről is majd akkor adnak tájékoztatást. Annyit elárult, hogy az idén szeretnék csökkenteni az eladósodottsági mutatót is. Az adósság/saját tőke aránya jelenleg 0,5, ezt szeretnék 0,4-re mérsékelni. A gazdálkodás javulásával jövőre már befektetésekre és beruházásokra is gondolhat a Pannonplast - válaszolta újságírói kérdésre Gyimóthy Dénes.

A szűken vett alaptevékenységhez nem tartozó cégek értékesítése befejeződött, de eszközöket és ingatlanokat az idén is értékesít a Pannonplast, várhatóan olyan nagyságrendben, mint a múlt év során. Tavaly mintegy egy milliárd forint bevétele származott a társaságnak üzletrészek és más vagyonelemek eladásából.