Vilma
-7 °C
4 °C

Az ÁPV Rt. igazgatósága a jövő héten ismét tárgyal a Hungexpóról

MTI
2005.02.03. 12:20
- Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. igazgatósága csütörtökön tárgyalt a Hungexpo privatizációs pályázatának első fordulójára tett ajánlatokról, de döntést nem hozott. Oravecz Péter a privatizációs szervezet kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az ajánlatok beadásától számított harminc napos határidő a jövő csütörtökön lejár. Akkor az igazgatóság újra foglalkozik a témával. Hozzátette, hogy a pályázati kiírás szerint a terminus további harminc nappal meghosszabbítható.

Január 11-én három konzorcium adott be pályázatot a Hungexpo Rt. többségi részvénycsomagjának megvásárlására. Az ÁPV Rt. tavaly augusztus 2-án írt ki nyilvános, kétfordulós pályázatot a Hungexpo Rt. 77 százalékos, 2,413 milliárd forint névértékű állami tulajdonú részvénycsomagjának megvásárlására.

A Hungexpo Rt. privatizációjára a GL Events, a TriGránit Fejlesztési Részvénytársaság, a West End Beruházó és Kereskedelmi Részvénytársaság konzorciuma; a Carion Holding Vagyonkezelő és Szolgáltató Rt., az ECE Projektmanagement Budapest Kft., a V.H.V. Vendéglátóipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Hungexpo Rt. MRP Szervezete és az Airport Cargo Center Ingatlanfejlesztő és Ingatlanhasznosító Kft. konzorciuma, valamint az Expo Projekt Kft., az Expomedia Group Plc. és a Wallis Ingatlan Rt. Konzorciuma - adta be ajánlatát a 125 millió forint pályázati biztosíték kíséretében.

Az ÁPV Rt. korábbi tájékoztatása szerint a legalacsonyabb színvonalú szakmai ajánlatot tevőt már nem hívják meg a második fordulóba. Oravecz Péter csütörtökön azt közölte, hogy ennek alapján két ajánlattevőtől kérnek végleges árajánlatot, de ez még változhat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!