Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Új vezetők a Malévnél

MTI
2005.02.11. 15:45
A Malév Rt. rendkívüli közgyűlése Gönczi Jánost vezérigazgatónak, majd az igazgatóság Hónig Pétert a társaság elnökének választotta meg pénteken. Az elnök-vezérigazgatói posztot eddig betöltő Sándor László január 19-én személyes okok miatt kezdeményezte felmentését. A közgyűlést követően Hónig Péter, a Malév Rt. elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a társaság privatizációja hosszú hónapok kemény munkája lesz még akkor is, ha a mostani forduló eredményes lesz. Az elnök szerint nem kell válsághelyzetet felvázolni a Malév körül, mert a társaság működik, utasait eljuttatja a célállomásra.

Hónig Péter úgy vélekedett, hogy a Malévnek stratégiai partnerkapcsolatok kiépítésére van szüksége. Gönci János, a Malév vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a következő hónapok feladata továbbra is stabilan működtetni a céget. A cég tavaly lényegesen javított az eredményein, likviditási helyzete jelenleg is stabil. A Malév vezetése kidolgozza a cég átalakításának lehetséges alternatíváit, amelyeket sikeres privatizáció esetén az új tulajdonos hasznosítani tud. Sikertelen privatizáció esetén pedig azt vállalják, hogy a társaságot zökkenőmentesen, stabilan működtetik. Két hét múlva konkrétabb elképzelésekkel is elő tudnak állni.

A Malév Rt. közleményben tájékoztatott arról, hogy a pénteki rendkívüli közgyűlés értékelése szerint Sándor László irányítása alatt a nemzeti légitársaság jelentősen csökkenteni tudta veszteségét, azonban a célt, a nullszaldós gazdálkodást nem sikerült megvalósítania. Az elnök-vezérigazgató minden külön juttatás és végkielégítés nélkül távozik, vezetői tapasztalatával még további két hónapig segíti a Malévot, bonyolítja az átadás-átvételt az átmenet zökkenőmentességének biztosítása érdekében. A közgyűlés visszahívta Polgár Miklós és Nagy Kálmán igazgatósági tagokat. A tulajdonosok az igazgatóság tagjává választották Bodnár Zoltánt, Galla Gábort, Gönci Jánost, Haris Györgyöt, Hónig Pétert, Krauth Pétert és Pál Lászlót. Az igazgatóság új tagjainak megbízatása a többi igazgatósági taggal megegyező időtartamig, 2006. május 5-éig szól.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.