Egymilliárdos nyereség a Michelin Hungáriánál

MTI
2005.02.22. 13:42
A Michelin három magyarországi társaságának konszolidált nettó árbevétele tavaly 185 milliárd forint volt, az adózás előtti nyeresége pedig meghaladta az egy milliárd forintot - mondta Orosz József a Michelin Hungária Kft. cégvezetője kedden az MTI-nek. A három cég: a termeléssel foglalkozó Michelin Hungária Kft, a kereskedelmi tevékenységet végző Michelin Kelet-európai Kereskedelmi Rt. és a tuzséri Taurus Carbonpack Kft.

A magyarországi Michelin cégcsoport üzemi szintű konszolidált nyeresége 3,5 milliárd forintot tett ki. Az elmúlt év gazdálkodása nem hasonlítható össze az előző évivel - magyarázta Orosz József - hozzátéve, hogy éves szinten 10-15 százalékos növekedés van a Michelin magyarországi cégeiben.

Joel Pouget, a Michelin Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, aki a közép-kelet-európai régióért - beleértve Csehországot, Szlovákiát és Szlovéniát - felel az MTI-nek elmondta, hogy a Michelin gumiabroncsipari multinacionális cég három szempontot tart kiemelten fontosnak a magyarországi társaságainak további fejlődését illetően; a Taurus privatizációjával a Michelin megszerzett egy nagy abroncsgyártási kultúrával rendelkező gyártási kapacitást, Magyarország központi földrajzi elhelyezkedése és a régió jelentős piaci potenciálja.