Judit
-2 °C
8 °C

Izraeli befektetők jönnek tárgyalni Magyarországra

MTI
2005.02.27. 08:04
A legnagyobb izraeli befektetők képviselői érkeznek március 1-jén Budapestre Szilvan Shalom izraeli miniszterelnök-helyettes kíséretében, hogy új invesztíciós lehetőségeket keressenek Magyarországon.

A budapesti izraeli nagykövetség tájékoztatása szerint az üzletember-delegáció tagja lesz többek között Yuli Ofer, a Le Meridien és több más szálloda, Moti Zisser, a Plaza Centers, Michael Strauss, a Strauss élelmiszergyár, Sami Sagol, a Keter Plastic, Shalom Zeidler a Wissotzky tea-feldolgozó és Israel Makov, a Teva gyógyszerkonszern résztulajdonosa. A nagykövetség közlése szerint a Budapestre érkező üzletemberek összvagyona eléri a 200 milliárd dollárt.

Az izraeli nagybefektetők találkoznak majd Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterrel. Szilvan Salom izraeli miniszterelnök-helyettes és külügyminiszter Somogyi Ferenc meghívására március 1-jén érkezik hivatalos látogatásra Magyarországra. A külügyi szóvivő közleménye szerint Izrael Magyarország fontos gazdasági partnere, az eddigi befektetések együttes összege meghaladja a kétmilliárd dollárt.

A két ország közötti áruforgalom 2004-ben több mint kétszázmillió dollár volt, a magyar kivitel közel kétszerese az Izraelből származó importnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.