Tovább tárgyal a kormány a gazdákkal

MTI
2005.03.03. 19:01

A demonstráló gazdák és az agrártárca megbízottai közötti egyeztető tárgyalásokat nem zárják le csütörtökön, hanem azok pénteken is folytatódnak - tájékoztatta Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter csütörtökön a plenáris ülés második szünetében az MTI-t. A miniszter elmondta: a megtárgyalandó kérdésköröket tíz témacsoportra osztották, amelyből eddig csak hárommal végeztek. Emellett még a megtárgyalt kérdéskörökben is vannak olyan részletkérdések, amelyeket szakértőknek kell áttekinteniük.

Ezért várhatóan a két küldöttség szakértői éjszakába nyúlóan tárgyalnak majd a részletkérdésekről. A tárgyalások addig tartanak, amíg a tárgyaló küldöttségek tagjai úgy érzik, hogy frissek és dönteni tudnak az adott kérdésekről.

A miniszter konkrétumok nélkül a tárgyalások állásáról közölte: a tárca mozgásterét a költségvetési keretek behatárolják, továbbá figyelembe kell venni a különböző határidők teljesíthetőségét is, például a gabonaintervenció esetében. Vitatják még a különböző forrásátcsoportosításokra vonatkozó igényeket is. Jakab István, a Magosz elnöke az MTI-nek megerősítette: a tárgyalások konstruktívak és szakmai mederben folynak, a demonstráló gazdák képviselői mindent megtesznek azért, hogy megoldás szülessen a vitás kérdésekben.