Emánuel
4 °C
12 °C

Személycserék az APEH-ben

MTI
2005.03.11. 12:19
Az APEH elnökének javaslatára a pénzügyminiszter 2005. március 15-i hatállyal felmentette tisztségéből Varga Árpádot, az adóhivatal szakmai ügyekért felelős elnökhelyettesét, aki a behajtási, az adóügyi és az ellenőrzési területet felügyelte - közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) pénteken. Varga Árpád helyére 2005. március 16-i hatállyal Juhász Istvánt, a PM főosztályvezető helyettesét nevezi ki Draskovics Tibor pénzügyminiszter.

Az új elnökhelyettes mintegy 10 éve dolgozik a pénzügyi szakigazgatásban, matematikus és pénzügyi-számviteli főiskolai végzettséggel is rendelkezik.

A közlemény szerint Szikora János, az APEH elnöke március 11-vel új igazgatókat nevezett ki két megyei igazgatóság élére. A Hajdú-Bihar megyei Igazgatóság vezetője Gáll Eszter lett, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóságot Mogyorósiné Gábor Hajnalka irányítja. Gáll Eszter üzemgazdász, gazdasági mérnök 1979-ben az APEH jogelődjénél, a PM Bevételi Főigazgatóság Szolnok megyei Hivatalában dolgozott, majd 1992-től az APEH Jász-Nagykun-Szolnok megyei Igazgatóságán ellenőrzési igazgatóhelyettesként. Mogyorósiné Gábor Hajnalka jogász, adótanácsadó 1988 óta dolgozik az APEH apparátusában, kinevezése előtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Igazgatóság tájékoztatási szakterületét vezette.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!