Vezércsere a CIB-nél

MTI
2005.03.11. 15:27
Ahogy az Index arról már beszámolt, a CIB Bank Rt. nem hosszabbítja meg eddigi két vezérigazgatójának szerződését. A tévozó Farkas Ádám és Karvalics Ferenc utóda április 1-től Török László, az felügyelőbizottság jelenlegi elnöke lesz. A mostani társ-vezérigazgatók, Farkas Ádám és Karvalits Ferenc távoznak.

A döntést azzal indokolták, hogy a bank fejlődésének újabb szakaszába lép és a fokozott lakossági irányultsággal összefüggő stratégiai célok megvalósítása a jövőben egységes irányítást, egyszemélyi vezetőt igényel. A Banca Intesa a CIB közleménye szerint elismerését fejezte ki a távozó vezérigazgatóknak az elmúlt három évi rendkívül eredményes működésért, amelynek révén a bank új, lendületes növekedési pályára állt.

Az elmúlt időszak sikertörténet volt a bankcsoport számára: az adózott nyereség több mint duplájára nőtt és a bank piaci részesedését minden területen növelni tudta. "A lendületes fejlődés, a kimagasló eredmény a Farkas Ádám-Karvalits Ferenc vezetőpáros vitathatatlan érdeme. A társ-vezérigazgatók karakteres vezető személyisége, egymástól eltérő vezetési stílusa a banki stratégiaváltás kritikus időszakában jól kiegészítette egymást, az eddigi sikerekben kulcsfontosságú szerepet játszott" - tartalmazza a CIB közleménye.