Zalán
9 °C
19 °C

Unalmas napot várnak a tőzsdén

MTI
2005.04.01. 09:33
Stagnáló piacra, enyhe ármozgásokra számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők. Makray Péter, az Erste Bank Befektetési Rt. elemzője elmondta: a magyar piac elsősorban a kedvező nemzetközi hangulatot követve ment fölfelé csütörtökön, a hangulat azonban megfordult az olajárak emelkedése miatt, így pénteken várhatóan megtorpan a piac és stagnálhatnak az árfolyamok.

Az OTP szándéknyilatkozata a szerb Niska bank iránt Makray Péter véleménye szerint nem lesz jelentős hatással a bankpapír árfolyamára. Egyrészt azért mert a szerb bank mérete kicsi, másrészt azért mert az OTP szerbiai akvizíciós érdeklődése nem új keletű.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint a piac kissé "túlszállt" csütörtökön, így a hét utolsó napjára várhatóan kifullad a vételi érdeklődés. A nap elején még lehet érdeklődés egy-két papír iránt, a kezdeti erősödést azonban a nap második felében érdektelenség, és az árfolyamok visszacsorgása válthatja fel.

A BUX csütörtökön 335,38 pontos, 2,0 százalékos erősödéssel, 17.107,63 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 22,7 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike drágult. Az OTP papír ára 170 forinttal nőtt 6.520 forintra, ezzel a részvénnyel 9,1 milliárd forint értékben kereskedtek. A Mol-papírok 5,9 milliárd forint értékben forogtak, áruk 325 forinttal 15.350 forintra erősödött. A Matáv 6 forinttal 896 forintra drágult 4,5 milliárd forintos forgalomban. A Richter ára újra 26 ezer forint fölé emelkedett, 26.200 forintos záróára 695 forinttal volt magasabb az előző napinál, forgalma 1,3 milliárd forint volt.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.