Megduplázta nyereségét a Nasdaq

MTI
2005.04.22. 08:48

A második számú amerikai részvénypiac, a fejlett technológiai papírok fő kereskedelmi helye, a Nasdaq Stock Market Inc. több mint megkétszerezte nyereségét az első negyedévben, a költségek csökkentése és a bevételek növekedése révén.

Az elektronikus úton forgalmazó Nasdaq piac adózott eredménye 12,7 millió dollárra, részvényenként 14 centre nőtt a tavalyi első negyedévi 4,6 millió dollárhoz, részvényenként 2 centhez képest. A bevétel 40 százalékkal 180,2 millió dollárra nőtt 128,4 millióhoz képest.

Az egész évi adózott eredményt részvényenként 38-46 cent között várják a tőzsdevállalatnál, közelebb a sáv felső széléhez. Az elemzők átlagosan 39 centet várnak.

A New York-i értéktőzsde (NYSE) növeli a nyomást a Nasdaqra azzal, hogy szerdán bejelentette: egyesül egy nagy elektronikus piaccal, az Archipelago Holdingsszal, majd nyilvánosan kibocsátja részvényeit. A Nasdaq jelenleg a Reuters hírügynökséggel tárgyal arról, hogy esetleg megvenné annak 62 százalékos részesedését az Instinet elektronikus piacból.