Idén olcsóbb lesz a Balaton

Napi Online
2005.04.25. 15:05

Idén jóformán egyetlen turisztikai szolgáltató sem emel árat a Balatonnál, inkább kevéssel mérsékli a tavalyit - értesült a Népszabadság. A déli parton a szállásdíjak napi kétezer forintnál kezdődnek, szezononként esetleg módosulnak, de a magánházaknál általában nem haladják meg az ötezer forintot. A listavezető a siófoki 56 szobás, 112 férőhelyes Ifjúsági Hotel, ahol elő- és utószezonban már kétezer forintért is éjszakázhat a vendég, majd következnek a valamivel drágább családi kisvállalkozások.

Egy év alatt, három lépcsőben valósul meg a Balatoncard, a Balaton Turizmus Kártya. A tervek szerint egy évig érvényes, személyhez kötött műanyag kártya lesz, és felmutatásra nyújt kedvezményeket. 2005. május 2-tól 1499 forintért árulják majd több frekventált Tourinform-irodában.

Június 20-án forgalomba hozzák a 4 napig érvényes csekkfüzetet, amellyel a turista tetszés szerinti alkalommal egészítheti ki a műanyag kártyás változat szolgáltatásait. A csekkfüzettel kedvezményesen vehetők igénybe közlekedési és kulturális szolgáltatások. 2006 tavaszán vezetik be a tíznapos, elsősorban családok számára kialakított szolgáltatáscsomagot.