Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

A Mazda eredménye ötödével nőtt

MTI
2005.04.28. 11:37
A japán Mazda autógyár - egyharmadrészt az amerikai Ford tulajdonában - üzemi eredménye 18 százalékkal 82,9 milliárd jenre nőtt a márciussal zárult üzleti évben az előző évi 70,17 milliárdról. Az elemzők átlagosan 79,7 milliárd jenre számítottak. Az adózott eredmény 35 százalékkal 45,77 milliárd jenre nőtt 33,9 milliárdról, a forgalom 2,696 milliárd jenre csökkent 2,916 milliárdról.

Az eredményjavulást a jobb európai értékesítéssel magyarázták, de erre az évre lassúbb növekedést jósoltak a vállalatnál csütörtökön, a nyersanyagok drágulása és az erősödő amerikai, európai és kínai árverseny miatt.

Erre a pénzügyi évre 90 milliárd jenes üzemi eredményt valószínűsítettek a cégnél, habár ez is meghaladja az elemzők 84,4 milliárdos előrejelzését. E héten korábban Honda és a Nissan rekord profitot jelentett az elmúlt pénzügyi évről, de ők is figyelmeztettek az idén várható nehézségekre.

A legtöbb japán autógyár ezzel együtt is sokkal jobban teljesít, mint az amerikai General Motors vagy a Ford, amelyek a héten csökkenő eredményeket jelentettek az első negyedévről, nem utolsó sorban piacvesztés miatt az Egyesült Államokban az ázsiai márkák javára.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!