Újabb ötmilliárdot fektet luxuslakásokba a Transelektro a Duna Pláza környékén

2005.05.12. 12:32

A luxuslakások iránt nem csökkent a kereslet, annak ellenére, hogy az elmúlt évben sokkal kevesebb ingatlant sikerült eladni, mint azelőtt. Tavaly 57 és félezer új lakás építésére adtak ki engedélyt, ami közel kétezerrel volt kevesebb, mint az előző évben, ám ezen belül a luxuskivitelű, magas presztízsű lakások iránti kereslet továbbra is élénkülést mutat - derül ki a Transelektro saját elemzéséből.

A luxus iránt elsősorban a fővárosiak érdeklődnek, míg más régiókban az átlagos lakások iránti kereslet is erősen visszaesett. Ezzel a tendenciával párhuzamosan a Transelektro értékesítési tapasztaltai szerint, egyre több vidéki vásárol magának új lakást Budapesten. Tavaly közel 22 ezren költöztek vidékről a fővárosba, akik közül sokan, luxuslakást vásároltak itt.

A Transelektro csoport elemzései e tendenciák folytatását vetítik előre a következő egy-két évre is, éppen ezért Budapesten kezdte meg az ország legnagyobb volumenű luxuslakás ingatlan-beruházását a cég. A Duna Pláza mögött, a Duna partján épül a szállodai szolgáltatásokkal rendelkező "waterfront" stílusú Prestige Towers épületkomplexum. A közel ötmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően 4 egyedi stílusú, 7-8-9 szintes, impozáns torony épül fel, amelyben összesen 136 lakás kap majd helyet. Az ilyen luxuslakások iránt akkora az érdeklődés, hogy az egy hónapos előértékesítési kampány során, a lakások tíz százalékát már eladták.