Versenyhivatal: Nem sért törvényt a Pénzfürdő

MTI
2005.05.19. 16:27

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem találta jogsértőnek az ATV Pénzfürdő nevű nyereményjátékát - közölte a hivatal az MTI-vel csütörtökön. A GVH Versenytanácsa csütörtökön tartott tárgyalásán hozott határozatával megszüntette az Első Magyar Magántelevíziós Rt., a TeleMedia Interaktív Szolgáltatások Kft. és a TeleMedia InteracTV Produkciós Kft. ellen a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásának tilalma miatt indított eljárást - áll a közleményben.

A hivatalhoz több bejelentés érkezett a tévénézőktől, hogy az ATV csatornán a Pénzfürdő című játék a fogyasztók megtévesztésével folyik. A bejelentők szerint a társaságoknak indokolatlan bevételük keletkezik azzal, hogy a képernyőn megjelenő feladványok többértelműek, ezért azok megfejthetetlenek, az egyes hívások képernyőn mutatott kapcsolása között a feladvány nehézségi fokával fordított arányban hagynak időt a telefonálásra, ami alatt a műsorvezető telefonálásra biztató "agresszív" magatartást tanúsít.

Határozatában a GVH azt írja: a játék működéséből levont fogyasztói megállapítások a játék megrendezéséhez kapcsolódó vélt vagy valós fogyasztói érdeksérelmek lehetnek, amelyek nem tartoznak a Gazdasági Versenyhivatal hatáskörébe.