Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Százezer utas a Wizz Airnél havonta

MTI
2005.05.20. 10:35
A pénteken 1 éves születésnapját ünneplő diszkont légitársaság, a Wizz Air fedélzetén eddig 1,2 millióan utaztak, a következő 11 hónapban további 2 millió utasra számít a cég - közölte a társaság az MTI-vel pénteken. A légitársaság első járata 2004. május 19-én Katowicéből szállt fel és Londonba tartott. Az elmúlt évben az 1 milliót meghaladó utasszámot egyedülállónak és kiemelkedő eredménynek tartja a cég, tekintettel a verseny erősödésére az erőteljesen fejlődő diszkont légitársasági, és egy olyan gyorsan növekvő légiközlekedési piacon, mint Magyarország és Lengyelország - áll a közleményben.

Hozzáteszik: jelenleg a Wizz Air Lengyelországban 40 százalékos, Magyarországon 25 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a diszkont légiközlekedési piacon.

A Wizz Air járatai Lengyelországban Katowicéből, Varsóból és Gdanskból, Magyarországon Budapestről indulnak. A társaság a közelmúltban jelentette be, hogy 2005. szeptemberétől egy újabb lengyelországi városból, Poznanból is elindítja járatait. A Wizz Air jelenleg 17 európai városba repül 32 útvonalon.

Működése első évében a cég az Indigo Partners által 34 millió euró tőkeemelést hajtott végre. Az phoenix-i székhelyű amerikai befektetői alap egy európai befektetői csapat élén áll, melynek tagjai vezető iparági beszállítók és magánbefeketők. A közlemény szerint a Wizz Air tőkeereje és európai kezdő légitársaságok körében példanélküli kapitalizáció biztosítja a hosszútávú növekedési pályát a cég számára.

A Wizz Air flottája új 180 férőhelyes Airbus 320 típusú repülőgépekből áll, amelyek 32 útvonalon 17 célállomásra repülnek Budapestről, Katowicéből, Varsóból és Gdanskból.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.