Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Megtévesztő volt az Euro Credit Consulting reklámja

2005.05.24. 14:38

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a mai napon hozott határozatában megállapította, hogy a fogyasztói csoportok szervezésével és működtetésével foglalkozó Euro Credit Consulting Kft. hirdetéseivel a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított, és 5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást, áll a GVH közleményében.

A Versenytanács megállapította, hogy az Euro Credit Consulting Kft. a 2004. és a 2005. évben a nyomtatott sajtóban megjelent reklámjaiban azt a hamis látszatot keltette, hogy hitelezési tevékenységgel, illetve hitelek közvetítésével foglalkozik, s egyben elhallgatta az általa nyújtott szolgáltatás egyes, a fogyasztói döntések szempontjából lényeges tulajdonságait.

Az Euro Credit Consulting Kft. a felvehető összeg mértékére, a futamidőre és a havi törlesztő részletre utaló reklámjai azt az üzenetet közvetítették, hogy a fogyasztó azonnal hozzájuthat az általa igényelt összeghez. A reklámok ugyanakkor nem jelezték, hogy a fogyasztó ténylegesen sorsolás útján vagy előtörlesztés-vállalás esetén kaphatja meg a kívánt szolgáltatást, esetleg csak hosszú évek elteltével. A Versenytanács azt is megállapította, hogy az eljárás alá vont reklámjaiban megtévesztő tájékoztatást adott az általa tartott akciókról is.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.