Biztosítókat vásárolt az Union tulajdonosa

MTI
2005.05.26. 11:35
Az osztrák Wiener Städtische (WS) négy biztosító társaságot vásárolt, illetve vásárol meg a kelet-közép-európai régióban, magyarországi leánycége, az Union Biztosító Rt. 2005 végére várhatóan kettőt ugrik előre a biztosítók rangsorában, mondta a távirati irodának Maják Viktor, az Union Biztosító Rt. kommunikációs igazgatója.

Az Union Biztosító 2004 végén - 9,61 milliárd forintos díjbevételével - a tizedik legnagyobb biztosító társaság volt Magyarországon. A WS négy biztosítót vásárolt, illetve vásárol meg a régióban. Csehországban a csoport legnagyobb biztosítója, a Kooperativa vette meg a cseh piac nyolcadik helyén álló Ceska Podnikatelskát, Ukrajnában - ahol a Jupiter biztosító tartozik hozzá - további két biztosító, a Kniazha és a Globus többségi tulajdonának megszerzése van folyamatban. Romániában két biztosító társasága, az UNITA és az Agras mellé harmadikként megvásárolta az Omniasig-csoport részvényeit.

A Wiener Städtische az Allianz konszern után a második legnagyobb biztosítási csoport Kelet-Közép-Európában, jelenleg 15 országban van jelen a régióban. A WS részvényeit 2006-ban bevezetik a bécsi tőzsdére.