Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Egységes légi tiltás lesz az EU-ban

euractiv.hu
2005.05.31. 11:27
Hamarosan egységes ellenőrzési és figyelmeztetési rendszer bevezetését kezdeményezi a légi közlekedésben az Európai Bizottság, miután egy török légitársaság kijátszotta a csupán nemzeti hatáskörű tiltási rendszereket.

A tagországok képviselőiből álló légi közlekedési bizottság szakértői javasolták, hogy egész Európára terjesszék ki a Franciaország, Németország és Hollandia által a török Onur Air légitársasággal szemben bevezetett tiltást.

A török légitársaságot május 12-13-14-én az említett három tagországból biztonsági okokra hivatkozva kitiltották, azonban a tiltást az Onur Air a légitársaság kijátszotta, és nyugodtan repült a számára tiltott területeken keresztül olyan tagországokba, ahonnan nem volt kizárva.

Az eset tapasztalatait értékelve döntött úgy az illetékes bizottság, hogy a lehető legrövidebb időn belül előkészíti az új szabályozást, amely lehetővé teszi majd az egységes európai tiltást a kontinens légterét használó légitársaságok esetében.

A szakértők abban is megállapodtak, hogy figyelmeztető rendszert állítanak fel, így minden tagállam azonnal értesül arról, ha egy légitársaságot kitiltanak valamelyik nemzeti légtérből.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.