Törökországban ragadtak a német turisták

MTI
2005.05.31. 12:32
A törökországi Antalyában ragadt mintegy ezer német nyaraló, miután állítólag tönkrement az utazási iroda, amellyel odamentek: a szombaton elkezdődött káosz után az első 219 utas hétfőn késő este érkezett meg Stuttgartba.

A turisták, köztük sok gyermekes család, napokat töltöttek a dél-törökországi város repülőterén, mígnem egy Törökországra szakosodott Öger Tours utazási iroda megszervezte hazatérésüket.

A hétfőn hazaérkezettek többségének személyenként 200 eurót kellett fizetni a repülőútért, aki nem tudott ennyit fizetni, annak valamilyen zálogot kellett adni az Öger Toursnak, egyesek azonban ingyen jutottak fel a gépre, senki nem tudja, miért.

A hazautazásnál kialakult káosz oka a feltételezések szerint az, hogy az Interflug utazásszervező, amely odavitte a turistákat, anyagi nehézségekbe került. Az illetékes hamburgi bíróság hétfőig nem kapott bejelentést, noha az utazási irodák szövetsége szerint már vasárnap csődöt jelentett a cég.

Az Interflug nevű, hamburgi székhelyű, török utazási irodánál az újságírók senkit nem találtak meg, aki felvilágosítást adhatott volna. Az iroda az egykori NDK légitársaság nevének és szimbólumainak használati jogát vette meg az állami vagyonkezelőtől.