American Express az OTP-től

MTI
2005.05.31. 15:55
Az OTP Bank az American Express lakossági bankkártyák kizárólagos forgalmazója és kibocsátója június 1-jétől- közölte a bank az MTI-vel. A legnagyobb Magyarországi hitelintézet és az American Express között létrejött megállapodás értelmében az American Express Gold kártya és a Blue hitelkártya az OTP Bank teljes bankfiókhálózatában és az interneten is igényelhető. A hazai viszonylatban különleges bankkártyákkal az OTP Bank tovább kívánja növelni domináns piaci pozícióját.

Az OTP Bank Private Banking ügyfelei részére elérhető American Express Gold presztízsértékű, nemzetközti felhasználású, forint alapú terheléses bankkártya, amelyhez számos speciális szolgáltatás kapcsolódik.

A Blue hitelkártyát a bank szerint egyebek mellett az 1 százalékos forgalmi visszatérítési kedvezmény, valamint a 45 napos kamatmentes rulírozó hitelszámla konstrukció teszi vonzóvá.

A magyarországi viszonylatban egyedülálló termékek egyebek mellett hozzáférést biztosítanak az American Express 1700 tagot számláló nemzetközi utazási irodahálózatához, illetve a hazai és nemzetközi vásárlási, utazási kedvezményekhez.

Az OTP Bank lakossági betéti kártyáinak száma március végén a bank gyorsjelentése szerint meghaladta a 3,3 milliót, a hitelkártyáké a 255 ezret, az utóbbiak aránya az OTP bankkártyákon belül 6,9 százalékot ért el. A deviza alapú és üzleti kártyákkal együtt a hitelintézet által kibocsátott bankkártyák száma március végén 3,731 millió volt, ami az OTP Bank becslése szerint közel 60 százalékos piaci részesedést jelent.