Mária
-7 °C
3 °C

Magántőkéből épülhet az M6-os két szakasza

MTI
2005.06.01. 22:13
A kormány szerdai döntése szerint Public Private Partnership (PPP) konstrukcióban épülhet meg 2007 végéig az M6-os autópálya Szekszárd-Bóly közötti 47,9 kilométeres, és az M60-as autóút Bóly-Pécs közötti, kétszer két sávos, 10 kilométeres szakasza - mondta Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter a kormányülés utáni sajtótájékoztatón, Budapesten.

A miniszter hozzátette: megkapta a kormány felhatalmazását, hogy a sztrádaszakaszok megépítésére, felújítására, üzemeltetésére és fenntartására még június-júliusban írjon ki közbeszerzési eljárást.

A szaktárca első embere közölte: a 20-30 év közötti futamidejű szerződés költségeiről azért nem beszél, mert a cél az, hogy minél olcsóbban épüljenek meg az említett utak, és a becsült árral sem akarja befolyásolni a tárgyalások menetét.

Kóka János kiemelte: 2006 első felében aláírhatják a tendergyőztessel a PPP szerződést, így várhatóan 2007 végéig átadják a két útszakaszt.

A miniszter végül kifejtette, hogy az M6-os Dunaújváros-Szekszárd és Bóly-országhatár közötti szakaszának tervezésére, előkészítésére az EU Ten-T alapjából nyerhető el akár 50 százalékos támogatás, míg magára az építés támogatására az EU kohéziós alapjából lehet akár a teljes beruházás 85 százalékáig terjedő támogatáshoz hozzájutni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.