Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Olcsóbb a kőolaj

MTI
2005.06.08. 08:45
Szerdán tovább olcsóbbodott a kőolaj a szabadpiacon, az amerikai stratégiai tartalékok további növekedésének reményére. Az amerikai energiaügyi minisztériumban délután közlik az új, múlt heti adatokat.

Az OPEC soros elnöke Ahmed al-Fahd al-Szabah sejk, kuvaiti olajminiszter kedden azt mondta, hogy ha az árak a mostani, magad szinten maradnak, akkor az OPEC a legközelebbi, jövő héten esedékes miniszteri értekezletén akkor is emelheti hivatalos összkvótáját - mint mondta, napi 500 ezer hordóval napi 28 millió hordóra -, ha a nemzetközi kereskedelmi tartalékok tovább növekednek. Ennek lélektanilag nyugtató hatása lenne a piacra, anélkül, hogy az OPEC, amely most is csúcsszinten, napi 30 millió hordó körül termel, ténylegesen bővítené a kínálatot.

A mexikói állami olajtársaság, a Petroleos Mexicanos (PEMEX) termelési igazgatója, Luis Ramírez Corzo ugyancsak kedden bejelentette, hogy a Mexikói öbölben 54 milliárd hordó kőolajat tartalmazó új mezőt találtak. Ezzel Mexikó kitermelhető kőolajtartaléka 102 milliárd hordóra nő az eddig ismert 48 milliárd hordóról.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!