Ferihegy csak a nyár miatt zsúfolt az üzemeltető szerint

MTI
2005.06.17. 16:08
Igaz, hogy a Ferihegyi repülőtér termináljain a nyári szezon beindulásával megnőtt a zsúfoltság, ám ennek nem az 1-es terminál átépítése, hanem az európai átlagot jóval meghaladó forgalombővülés az oka - hangsúlyozta Fórika Ibolya, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója pénteken.

Június 20-tól 14 légitársaság indul a jelenlegi B terminál helyett a 2A-ról. "Ennek köszönhetően 13 százalékkal csökken a B terminál forgalma és a két terminál között egyenlő arányban oszlik meg az utasok száma" - fűzte hozzá. Fórika Ibolya megemlítette, hogy a nyári szezonban a világ valamennyi repülőtere zsúfolt, Ferihegyen az elmúlt évhez képest 30 százalékkal nőtt a forgalom, ami az előrejelzések szerint 2020-ra megduplázódik.

A kommunikációs igazgató szerint a zsúfoltság ellenére nem növekedett érezhetően a késések száma és ezekért az esetek többségében nem is a Ferihegyi repülőtér a felelős. Fórika Ibolya az utasoknak azt javasolja, hogy az eddig megszokott rend szerint, az indulás előtt 2 órával érkezzenek meg a repülőtérre.