Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Terjeszkedne a Niki

MTI
2005.06.19. 08:37
Az osztrák Niki diszkont légitársaság Bécs és Salzburg mellett egy harmadik bázis repülőteret is létesíteni kíván ahol 2007-től állítaná forgalomba járatait. A bővítési tervet a növekvő kereslettel és javuló járatkihasználással indokolja a társaság. Májusban 101 ezer utast szállított a Niki 36 százalékkal többet mint egy évvel korábban. A járatkihasználtság 3,5 százalékponttal 81 százalékra emelkedett.

A Niki az újabb bázis ügyében már tárgyalásokat folytat szóba jöhető repülőterekkel. A bázis nem feltétlenül esik majd Ausztria területére, "feltéve, hogy az belföldi piac szempontjából megfelelő a földrajzi fekvése" - jelentette ki a társaság szóvivője az APA hírügynökség kérdésére válaszolva. Ez konkrétan Pozsonyt vagy Ljubljanát jelentheti. A szóvivő ezt azonban nem erősítette meg.

A Niki egyebek között London Stansted repülőtérre, Párizsba, Palma de Mallorcára, Rómába és Zürichbe indít menetrendszerű járatokat, valamint repül még számos jelentősebb földközi-tengeri üdülőhelyre is. A legolcsóbb jegyei 29 euróba kerülnek minden díjjal és illetékkel, valamint fedélzeti étkezéssel és itallal együtt.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.