Vilma
-8 °C
3 °C

Betétbiztosítók együttműködése

2005.06.24. 11:43

A jövőben szorosabb együttműködést alakít ki az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a tajvani Központi Betétbiztosítási Társasággal (CDIC). A Betétbiztosítók Nemzetközi Szövetségének (IADI) két alapító tagja 2005. június 24-én Budapesten egyetértési nyilatkozat aláírásával fűzi szorosabbra szakmai együttműködését.

A 20 éve alapított tajvani Központi Betétbiztosítási Társaság a nemzetközi szövetség egyik szakmai műhelyének számít, a nemzetközi szövetség idei közgyűlésének és a kapcsolódó konferencia házigazdája lesz. Az aláírásra, Budapestre érkezett a társaság elnöke, Chin-Tsair Tsay úr, aki egyúttal a Betétbiztosítók Nemzetközi Szövetsége kutatási bizottságát is vezeti. Az OBA részéről az egyetértési nyilatkozatot Jánossy Dániel ügyvezető igazgató írta alá, aki az aláírás alkalmából a pénzügyi szolgáltatások globalizációját hangsúlyozta. Ez - mint elmondta - felértékeli olyan távoli országok tapasztalatcseréjét is, mint Tajvan és Magyarország.

A megállapodás értelmében a két intézmény a jövőben megosztja egymással a betétbiztosítás működtetése terén szerzett tapasztalatait, valamint az egyes szakmai kérdésekben született tanulmányait, különösen a társintézményekkel való együttműködés, a bankcsődök nyomán felmerülő kártalanítási igények feldolgozása, a kifizetési folyamatok koordinálása és az adatállományok kezelése terén.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!