Judit
-2 °C
8 °C

Tízmillió eurós hitelkeret a BIF-nek

Napi Gazdaság
2005.06.28. 09:43
A tőzsde egyetlen ingatlancége, a BIF Rt. bejelentette, hogy tízmillió eurós - mintegy két és fél milliárd forintos - hitelkeretről állapodott meg a CIB Bankkal. Ungár András, a BIF elnöke a NAPI Gazdaságnak elmondta, hogy a kölcsön nagy része, 6 millió euró egy decemberben a Raiffeisen Banktól felvett 1,5 milliárd forintos hitelt hivatott kiváltani. Akkor ebből fizették ki az 1,7 milliárdért megvett Teréz körúti MÁV-ingatlant. 4 millió euró pedig a társaság forgótőke-ellátását javítja.

A hitel fedezetét a BIF ingatlanjain alapított jelzálog, illetve a bank javára szóló vételi jog biztosítja. A BIF idei legnagyobb beruházása a Duna-parton, az egykori expótelken épülő Castrum-ház. Augusztusra befejeződik az alapozás és elkészül a három garázsszint, és a napokban állapodnak meg a kilencszintes épület kivitelezőjével.

A ház 11 ezer négyzetméteréből 3 ezer négyzetméter iroda lesz, ezt a BIF nem akarja eladni. A többin - így a teljes Duna felőli oldalon - 53 lakást alakítanak ki, úgy, hogy a felső szinten 140-180 négyzetméteres Penthause-lakások lesznek. A beruházás 2006-ban készül el, így a BIF idei eredményét még nem befolyásolja.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!