Több mint 5 millió forint hátrányos helyzetű gyerekeknek a Tescótól

2005.07.13. 13:56

Több mint 5 millió forintot gyűjtöttek össze a Tesco vásárlói és alkalmazottai 2004. július 1. és 2005. június 30. között az Aranyág Alapítvány számára "Az Év Támogatottja" program keretében. A legnagyobb összeggel, több mint félmillió forinttal a budaörsi Tesco vásárló- és munkaközössége járult hozzá a gyermekintézményeket segítő szervezet munkájához.

"Az Év Támogatottja" program során a Tesco 2004/2005-ben is kiválasztott egy olyan intézményt, amely gyermekintézményekhez fűződő kapcsolatai révén oda juttatta el az adományokat, ahol a legnagyobb szükség volt rájuk. Az Aranyág Alapítvány segítségével összesen 20 millió forintot kapott 19 város 12 gyermekintézménye - kórházak gyermekosztályai, szociális intézmények és szeretetotthonok.

A program során két forrásból érkeztek a segíteni akaró adományok: egyrészt a Tesco saját bevételéből, másrészt pedig a vásárlók és az áruházlánc munkatársai is hozzájárulhattak a programhoz az ország Tesco áruházaiban kihelyezett gyűjtőperselyekbe dobott adományok révén.

Idén az ország összes Tesco hipermarketében és a kisebb méretű boltjaiban egyaránt kiállított gyűjtőládákban több mint 5 millió forint gyűlt össze 2004. július 1. és 2005. június 30. között. A legnagyobb összeget, több mint félmillió forintot a budaörsi hipermarket vásárlói dobták az urnába, ám kiemelkedő volt debreceni, a soproni és a zalaegerszegi vásárlók részvétele is: valamennyi áruházból közel 300 000 forint jutott a támogatott intézményekhez.