Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Nőtt a BKV bevétele

MTI
2005.07.16. 08:41

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) a tavalyi évben konszolidáltan 59,43 milliárd forint árbevételt ért el, 4,1 milliárd forinttal többet az egy évvel korábbinál. Az üzemi szintű veszteség mérséklődött: tavaly 24,12 milliárd forint volt, míg egy évvel korábban 26,83 milliárd forint üzemi szintű veszteséget könyvelt el a BKV.

A BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese, Szentgyörgyi Tamás az MTI-nek elmondta: a 18,69 milliárd forintot kitevő jegyár-kiegészítés kissé elmaradt az előző évi 18,83 milliárd forinttól. A közlekedési társaság konszolidált adózás előtti vesztesége a 2003. évi 25,14 milliárd forintról 26,97 milliárd forintra nőtt.

A vezérigazgató-helyettes közölte: "A társaság menedzsmentje folyamatosan keresi a gazdálkodás tartalékait, és azokat a nagy hiánnyal küszködő területekre csoportosítja át. Éppen ezért a feltárt tartalékok nem feltétlenül járulnak hozzá a mérleg szerinti veszteség csökkentéséhez."

A múlt év végére a BKV konszolidált kötelezettsége, amely nem csak a hiteleket tartalmazza, duplájára emelkedett, 30,43 milliárd forintról 61,56 milliárd forintra nőtt. Ebből a hosszú lejáratú kötelezettségek 32,26 milliárd forintot tettek ki, szemben az egy évvel korábbi 12,26 milliárd forinttal.

A BKV korábbi közlése szerint a hitelállomány az idei év végére eléri a 60 milliárd forintot. Egyrészt a lejáró hitelek tőketörlesztési kötelezettsége, másrészt a felhalmozott 2004. év végi szállítói tartozások finanszírozási szükséglete indokolja a további hitelfelvételt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!