Indiában gyártana a BMW

MTI
2005.07.21. 13:46

A német luxusautó-gyártó BMW az indiai kormány engedélyét kérte egy 40 millió dolláros összeszerelő üzem létrehozatalához - közölte csütörtöki számában a helyi Business Line napilap. Az újság szerint az üzem abban a déli Tamil Nadu tartományban lenne, amely már otthona a Ford Motor Co. és a Hyundai Motor Co. üzemének is.

A pénzügyminisztérium weboldalán elérhető információ szerint a BMW AG és a BMW Holdings BV ajánlata a külföldi befektetések hivatalának jóváhagyására vár.

A Business Line értesülései szerint a BMW, felvásárolni készül indiai leányvállalatát, az 1997-ben létrehozott BMW India Pvt. Ltd.-t; a részvények 30 százalékát a BMW AG, a fennmaradó részt a BMW Holding vásárolja majd meg, majd a német vállalat tőkeemelést is végrehajt.

India, ahol évente immár egymillió gépkocsit értékesítenek, egyre fontosabbá váló piaca az amerikai és az európai gyártóknak egyaránt. Már megkezdte indiai termelését a Ford, a General Motors, a Hyundai és a Honda Motor Co. is, hogy részesei lehessenek az egyre növekvő helyi kereslet kielégítésének és exportra is gyártsanak.