Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

A vártnál nagyobb profitot termelt a GlaxoSmithKline

MTI
2005.07.28. 14:52

A brit-amerikai GlaxoSmithKline, a legnagyobb európai és a világon a második számú gyógyszergyártó az első félévről részvényenként 41,5 pennys eredményt jelentett, jobbat az elemzői várakozásoknál, és 12 százalékkal többet a tavalyi első félévinél, hozzátéve, hogy változatlan valuta-árfolyamokon 14 százalékos lett volna a növekedés.

Az adó előtti eredmény szintén 12 százalékkal 3,373 milliárd fontra nőtt 3,006 milliárdhoz képest, az üzemi eredmény 15 százalékkal 3,458 milliárd fontra javult 3,018 milliárdhoz képest, a forgalom 5 százalékkal 10,282 milliárd fontra gyarapodott 9,826 milliárdhoz képest.

A gyógyszer-értékesítés a második negyedévben 6 százalékkal 4,5 milliárd fontra nőtt a tavalyi második negyedévhez képest. Európában 9 százalékkal, az Egyesült Államokban 3 százalékkal nőtt a gyógyszereladás. Ott a forgalmat visszavetette, hogy márciusban ki kellett vonni a piacról egy depresszióellenes szert és egy cukorbetegeknek felírt gyógyszert, a gyártás minőségi problémái miatt, de ezek a szerek már ismét kaphatók.

A vállalati kommentár szerint igen biztató számú, szabadalommal védett új hatóanyaguk van kísérleti, vizsgálati szakaszban, miután a második negyedben is két új gyógyszert vittek piacra.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!