Csak két budai lakást ér a Malév?

MTI
2005.08.10. 17:11
A Fidesz indokolatlanul alacsonynak tartja a Malév jelenleg tervezett vételárát. Az ellenzéki párt szerint elképzelhetetlen, hogy két budai lakás áráért, 160 millió forintért értékesítsék a nemzeti légitársaságot - jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke szerdán.

A politikus közölte: a feltűnően alacsony ár miatt a Fidesz az ÁPV Rt. felügyelő bizottságába delegált tagján keresztül vizsgálatot kezdeményez az ügyben. Ha a privatizáció a jelenlegi feltételekkel valósul meg, akkor az Állami Számvevőszékhez fordulnak.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a Malév feljegyzéseiből és az ÁPV Rt. dokumentumaiból is kiderül, hogy a társaság 2003-ban és 2004-ben összesen tízmilliárd forintos állami tőkeinjekcióban részesült. Ez azonban semmilyen formában nem jelenik meg a vételárban. Ugyan a vételár mellett szerepel egy hárommilliárd forintos tőkeemelési kötelezettség, de a Malév adatai szerint a légitársaság számláján hatmilliárd forint készpénz található - tette hozzá Rogán.

Hangsúlyozta: a Fidesznek nem a légitársaság privatizációja ellen van kifogása, de ezt a vételárat a Malév jelenlegi piaci- és tőkehelyzetében indokolatlanul alacsonynak tartják, úgy vélik, hogy ezen az áron a kormány "elkótyavetyéli" a légitársaságot.