Meredeken zuhant csütörtökön az OTP

Napi Gazdaság
2005.08.12. 07:19
A BUX csütörtöki visszaesésének éllovasa az OTP volt, amely ugyan napközben még 7700 forint felett is forgott, a nap végére azonban az eladói oldal 7400 forintra nyomta le. A hírek szerint a több mint háromszázalékos mínusz oka, hogy a cég gyorsjelentése előtt elbizonytalanodott néhány nagybefektető, és még a számok közzététele előtt szabadulni akart a papíroktól.

A többi blue chip viszont felfelé mozdult, a Mol például többször megjárta a 21 ezer forintos szintet is, de a nap végén is szerény pluszban, 20 900 forinton cserélt gazdát. A vártnál jobb gyorsjelentést közlő MTelekom pedig több hónapos árfolyamrekordot állított fel, és alig három forinttal a 950 forintos napi maximum alatt cserélt gazdát az utolsó kötésben.

Ennél szerényebb, de még mindig egyszázalékos nyereséget könyvelhettek el a Richter-befektetők. A piac viszont még egy nappal a vártnál rosszabb féléves számok közzététele után is büntette az Egist és BorsodChemet. A kisebbik gyógyszercég a szerdai 10 százalékos esés után tegnap is közel öt százalékot veszített árfolyamából, és 17 ezer forinton zárt, a BC esetében pedig a 2402 forintos záró árfolyam két nap alatt közel 200 forintos esést jelent. Az it-szektor tagjai közül tovább esett és 600 forint alatt zárt a Synergon, míg a veszteséges hat hónapról beszámoló Graphisoft jegyzése több mint két százalékkal, 1550 forintra mérséklődött.