Ágnes
-13 °C
0 °C

Az uniós előírások betartatását kérik a kormánytól

MTI
2005.08.12. 17:34
"Semmi mást nem kérek a magyar kormányzattól, mint azt, hogy tartassa be az uniós előírásokat következetesen az áruházláncokkal" - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója pénteken Medgyesegyházán.

A tizenegyedik dinnyefesztiválon megtartott szakmai konferencia előtt Mártonffy Béla hozzátette: "ugyanazt a megjelenést és hátteret teremtse meg a kormányzat Magyarországon, mint az összes európai államban".

Az itteni áruházláncok francia vagy osztrák egységeit "az ilyen minőségű tálalásért a termelők darabokra szednék" - fogalmazott Mártonffy Béla. A terméktanács ügyvezető igazgatója szerint az áruházláncok alacsony áraikkal letörik a dinnyepiacot, s ezzel nemcsak a termelőknek, hanem a másodosztályú dinnye forgalmazásával a fogyasztóknak is károkat okoznak.

A terméktanács azért az elmúlt napokban a versenyhivatalhoz, a fogyasztóvédelemhez és a szaktárcához fordult segítségért. Mártonffy Béla a pénteki napon több más termékpálya képviselőjével együtt találkozott a földművelésügyi miniszterrel. A tárgyalásokról elmondta: azt kérte Gráf Józseftől, ha rossz minőségű terméket forgalmaz valamelyik cég, akkor a minisztérium ne riadjon vissza akár attól sem, hogy bezáratja a kiskereskedelmi egységet.

Az ügyvezető igazgató a tárgyalások tapasztalatairól szólva kiemelte: számára úgy tűnik, a minisztérium vezetése elszánta magát, hogy megakadályozza a rossz minőségű termékek beszerzési ár alatti forgalmazását.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!