Ágnes
-11 °C
-4 °C

A MAN gyárat épít Lengyelország déli részén

MTI
2005.08.16. 15:49
A német MAN haszonjármű- és gépgyár és a lengyel gazdasági minisztérium képviselői aláírták a megállapodást arról, hogy a MAN 90-100 millió eurós beruházással gyárat épít a dél-lengyelországi Niepolomicében, teherautók gyártására, jelentette a dpa hírügynökség kedden. Évi 15 ezer teherautó gyártását tervezik ott 2007-től, 650 munkahely létesül.

A lengyel kormány körülbelül 13 millió eurónak megfelelő értékben támogatja az építkezést, amely ősszel kezdődik. A MAN idén 18-19 százalékra akarja növelni piaci részesedését Közép- és Kelet-Európában a tavalyi 16 százalékról, mondták a cégnél e hónap elején, miután nyilvánosságra hozták, hogy a többi közép- és kelet-európai pályázókkal szemben a lengyelországi Krakkó környékét részesítik előnyben, ott építik meg új teherautógyárukat.

Régebben Albániából, Fehéroroszországból és a volt Jugoszláviából is voltak jelentkezők, a végén Lengyelország mellett szóba jött Szlovákia (Kassa) és Magyarország (Miskolc) is. A legdöntőbb érv az volt, hogy Krakkó közel fekszik az értékesítési és a beszerzési piacokhoz. A Varsótól 150 kilométerre délre lévő Starachovice városában már összeszerelnek teherautókat a MAN-nak, és Poznanban a cégnek autóbuszüzeme van.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.