Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Csökken a diákhitel kamata, emelkedik a felvehető összeg

2005.08.19. 11:32

Szeptember 1-jétől 0,7 százalékponttal csökken a hallgatói hitel kamatlába. A kamat 11.25 százalékra mérséklődik. A csökkentést, a forrásköltségek csökkenése és a kormány által a hitelfelvételhez vállalt árfolyam- garancia teszi lehetővé.

Emelkedik szeptembertől a felvehető diákhitel havi maximum értéke, 25.000 forintról 30.000 forintra. Az egy tanulmányi félévben előre egy összegben is igényelhető összeg az -emelésnek köszönhetően- 125.000 forintról 150.000 forintra nő. Tekintettel arra, hogy a diákhitel kamatának meghatározásánál a megelőző időszak forrásköltségét kell figyelembe venni, a mérséklődő kamatszint a következő félévekben további kamatcsökkentést tesz majd lehetővé.

Az év végén további kedvező módosítások várhatók a diákhitel rendszerben. Így 2006. szeptemberétől az Európai Gazdasági Térség országaiban tanuló magyar hallgatók is jogosultak lesznek a diákhitel igénybevételére, továbbá a költségtérítéses hallgatók magasabb összegű hitelt vehetnek fel, ha vállalják, hogy jövedelmük magasabb hányadát fordítják törlesztésre.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.