Támadná az ÁPV Rt. döntését az AirBridge

MTI
2005.08.29. 12:40
A Malévtől elesett AirBridge részvénytársaság orosz főrészvényese hasztalan támadná meg az ÁPV Rt. döntését bíróság előtt, mutatott rá a Vedomosztyi hétfői számában egy jogi szakértőre hivatkozva. - Politikai harc túszává váltunk - mondta az orosz üzleti lapnak Borisz Abramovics, a krasznojarszki KrasAir légitársaság résztulajdonos-vezérigazgatója, aki egyben a Malév megvételére alakult AirBridge 49 százalékát is birtokolja, egy 45 százalékos és egy 5 százalékos magyar tulajdonos mellett. - Ajánlatunk megfelelt a magyar kormány valamennyi kívánságának, és a legjobbnak ismerték el - méltatlankodott Abramovics, miután az ÁPV Rt. eladási döntés nélkül zárta le a Malév 99,95 százalékára kiírt privatizációs eljárást.

Az ellenzéki Fidesz és magyar szakszervezetek összefogtak az orosz befektetők ellen, a munkahelycsökkentést ellenezve, illetve kedvezőbb ajánlatok kivárását szorgalmazva, magyarázta a Vedomosztyi, hozzátéve: a választások tavasszal lesznek, és a Fidesz az élen áll a közvélemény-kutatások szerint.

Abramovics azonban nem adja fel. - Most komoly jogászok dolgoznak az ügyön, és vizsgáljuk az esélyeket, készek vagyunk harcolni európai bíróságokon - mondta.

Mindamellett a Vedomosztyi szerint Abramovicsnak semmi esélye sincs a nyerésre. A pályázatot az ÁPV Rt. áprilisban hivatalosan érvénytelenítette, és az utána még folytatott egyéni tárgyalásokról szabadon hozhatott bármilyen döntést, mondta a lapnak Valerij Tutihin, az oroszországi üzlettel foglalkozó John Tiner & Partners svájci székhelyű jogi tanácsadó cég elemzője.