Emőke
8 °C
19 °C

Nőtt az ipari termelés

MTI
2005.09.07. 09:35
Az ipari termelés az idén júliusban az előzetes, szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 1,2 százalékkal nőtt az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 8,4 százalékkal emelkedett a tavaly júliusi szinthez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán. Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2004 júliusit 5,8 százalékkal haladta meg, az első hét hónapban 5,9 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az ipari termelés júniusban a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index szerint 1,5 százalékkal csökkent az előző havi, és - munkanaptényezővel korrigálva - 6,5 százalékkal emelkedett a tavaly júniusi szinthez képest. Kiigazítatlan számok alapján a termelés a 2004 júniusit szintén 6,5 százalékkal haladta meg, az első hat hónapban 5,9 százalékkal emelkedett.

Tavaly júliusban az ipari termelés munkanaphatástól megtisztítva 7,6 százalékkal nőtt a tavaly júliusihoz képest, 2004 júniusához viszonyítva pedig - szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva - stagnált. Korrekciók nélkül a termelés tavaly júliusban 4,9 százalékkal, az év első hét hónapjában 9,5 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában.

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!