Piroska
-10 °C
1 °C

Átalakul a Mammut

MTI
2005.09.08. 11:13
Két társaság kiválik, így három társaságra bomlik a Mammut Üzletház Befektető és Szolgáltató Rt., hogy átláthatóbb legyen a tevékenysége - tájékoztatta az újságírókat Vigh Gábor, a Mammut Üzletház Rt. vezérigazgatója - hozzátéve, hogy tulajdonosi változás nem történt. A két kiváló társaság közül a Mammut Rt.-é lett a Mammut bevásárló központ üzleteinek tulajdonjoga és ez a társaság végzi a bérbeadást és az üzemeltetést. A Mammut Rt.-t 100 millió forint jegyzett- és 9,63 milliárd forint saját tőkével jegyezte be a cégbíróság.

A jövőben a Referent Kft. foglalkozik a hazai és a kelet-európai ingatlan beruházásokkal. A Referent Kft. jegyzett tőkéje 45 millió forint a saját tőkéje pedig 5,38 milliárd forint. A Mammut Üzletház Rt.-nél maradt a többi vagyontárgy és az eszközök, valamint a hozzájuk kapcsolódó kötelezettségek. A Mammut Rt. a tavalyihoz hasonlóan az idén is négy milliárd forint feletti árbevételt vár - válaszolta újságírói kérdésre a vezérigazgató, de a várható nyereséget nem közölte. Annyit elmondott, hogy évente 500-600 millió forint közterhet fizet be a társaság a központi költségvetésbe adók és járulékok formájában és további 120 millió forint adót a helyi önkormányzatnak. A társaság a bérleti díjakat euróban szedi be, de a hitelek törlesztése is euróban történik, így forint-euró árfolyamváltozása nincs lényeges hatással a gazdálkodásra.

A hét éve megnyílt Mammut bevásárló központban tavaly 14 millió látogató fordult meg, felük csak vásárlási céllal, a többiek pedig szórakozás és kikapcsolódás céljából is. Évente 100-120 millió forintot fordítanak a bevásárló központ fejlesztésére, de tavaly a Mammut II. alsó kereskedési szintjének kialakítása mintegy egy milliárd forintba került.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.