Miklós
-7 °C
4 °C

Jó félévet zárt a Brau Union

MTI
2005.09.08. 15:55
Október elsején vezetőváltás lesz a Brau Union élén. Karl Büche 34 sörszakmában eltöltött év után nyugalomba vonul. Utódja a Heineken egykori menedzsere Nico Nusmeier lesz. Büche a konszern átlagát meghaladó üzemi eredmény növekedést mutató féléves mérleg adatokkal búcsúzik posztjától. A jövőben kiemelkedően magas növekedési ütemet vár a konszern a kelet-európai terjeszkedéstől. A bécsi központ irányítása alá kerül az orosz piac is, ahol a Heineken már tíz sörgyárat vásárolt fel. Oroszország a világ egyik legígéretesebb söripari piacának számít.

A kelet- és közép-európai, beleértve az ausztriai, németországi, oroszországi és szovjet-utódállamokbeli, valamint görögországi piacokért felelős Brau Union mellett a Heineken további négy területi szervezeti egységgel rendelkezik: a nyugat-európai, az észak- és dél-amerikai, az afrikai és közel-keleti, valamint az ázsiai-csendes óceáni központtal. A térségekben működő sörgyárakat már nem Amszterdamból hanem a regionális központokból a térségér felelős elnökök irányítják. A Brau Union az újonnan kapott területekkel már a Heineken forgalmának 40 százalékát adja majd, az eddigi 25,6 százalék helyett.

A Heinekein konszern az első félévben szervesen 1,3 százalékkal, összességében pedig 5,8 százalékkal növelte forgalmát. Az EBIT eredmény szervesen 3,6 százalékkal, az adózott eredmény pedig 5,4 százalékkal emelkedett. A deviza árfolyam hatásokat beszámítva az EBIT 4,8 százalékkal, az adózott eredmény pedig 8,2 százalékkal csökkent.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!