Auguszta
4 °C
22 °C

Több külföldi vendég az első hét hónapban

MTI
2005.09.09. 07:46
Január és július között a kereskedelmi szálláshelyekre 1,9 millió külföldi vendég érkezett, akik több mint 5,9 millió vendégéjszakát töltöttek el. A vendégek száma 2004 azonos időszakához képest 7 százalékkal, a vendégéjszakáké pedig 2 százalékkal nőtt, közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.

Az első hét hónapban a kereskedelmi szálláshelyek 2 millió belföldi vendéget fogadtak, akik 4,9 millió vendégéjszakát töltöttek el. A vendégek száma 5, a vendégéjszakák száma 3 százalékkal magasabb volt az egy évvel korábbinál.

A kereskedelmi szálláshelyek bevétele összesen 117,8 milliárd forint volt az év első hét hónapjában, ez folyó áron 14 százalékos növekedés.

Az idén az első félévben a kereskedelmi szálláshelyekre 1,5 millió külföldi vendég érkezett, akik 4,4 millió vendégéjszakát töltöttek el, a vendégek száma 2004 első félévéhez képest 9,5 százalékkal, a vendégéjszakáké pedig 4 százalékkal több.

Tavaly január-júliusban a kereskedelmi szálláshelyek több mint 1,7 millió külföldi vendéget fogadtak, akik 5,7 millió vendégéjszakát töltöttek Magyarországon.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.