A HVB indítja a Triatlon 2-t

euractiv.hu
2005.09.22. 09:58

Jövő hétfőn új, a hazai kisbefektetők számára eddig nem kínált eszközöket alkalmazó befektetési alap indul. A HVB Bank és a CA IB Alapkezelő befektetési jegyei mérsékelt kockázat mellett nyújtanak esélyt a magasabb hozamra.

A Triatlon 2 Tőkegarantált Alapba fektetett pénz értéke a részvény-, ingatlan-, áru és pénzpiacon, három különböző kockázatú portfólióban növekszik, s a lejárati idő leteltével a befektető a legkedvezőbbnek a hozamát kapja meg. A befizetett tőkét garantáltan visszafizetik, a befektetés kockázata tehát csak a hozamra terjed ki. Az alap a közép-európai részvénypiacon (ezen belül az arany- az olaj és az alumínium-piacon), a magyar pénzpiacon, valamint az európai uniós ingatlan- és árupiacon tevékenykedik majd, s a szakemberek három, eltérő kockázatú portfóliót állítanak össze. A kiegyensúlyozott, a konzervatív és a dinamikus szemlélettel kialakított portfóliók különböző arányban osztják meg a pénzpiaci, ingatlan-, részvénypiaci és árupiaci műveleteket, s a befektető az időszak legeredményesebb portfóliójának hozamát kapja. (Jegyzéskor nem kell választani a különböző kockázatú csomagok közül, a bank automatikusan a legeredményesebb változat hozamát számolja el.)

A zárt végű értékpapír-befektetési alap három és fél éves futamidejű befektetési jegyeinek jegyzése szeptember 26-án kezdődik és október 21-éig tart. A névérték és egyben a minimális jegyzési összeg 10 ezer forint.