Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Budapesten ülésezett az európai fejlesztési bankok szervezete

MTI
2005.09.23. 13:33
Az európai fejlesztési pénzintézeteket tömörítő NEFI (Network of European Financial Institutions for SMEs) Budapesten tartotta ülését, amelyen döntöttek az osztrák AWS (Austria Wirtschaftsservice) tagfelvételéről, valamint a 2006. évi programról, közölte a távirati irodával a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

A NEFI célja a szervezet partnerbankjainak a kkv szektor finanszírozásában szerzett tapasztalatainak kicserélése, valamint az EU döntéshozatali és döntéselőkészítő testületeinél való lobbizás a kis-és középvállalatok támogatási lehetőségeinek javítása érdekében.

Az elmúlt évek során a NEFI több tanulmányt készített a kkv szektor finanszírozásáról. Ezek lényege a "best practice" eljárások kijelölése az európai törvényhozás részére, illetve az uniós keretprogramok kialakításához megfelelő háttérinformáció biztosítása.

Az Unió új tagjai közül csak a szlovák, a lett és a magyar fejlesztési bank kérte felvételét a NEFI-be. A szlovákok egyebek között női vállalkozói hitelprogramot dolgoznak ki, mert tapasztalataik szerint a női vállalkozók adó morálja jobb, ugyanakkor a hitelhez jutási lehetőségeik korlátozottabbak. Svédországban a női szervezetek tiltakozására ezt megszüntették, Finnországban viszont több éve sikeresen működik. A lett fejlesztési bank két panel felújítási programmal is rendelkezik, jelenleg egy PPP hitelprogram kidolgozásán dolgoznak.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!