Eladó a Tokaj Kereskedőház egyik részlege

MTI
2005.09.27. 17:57

Vevőt keres a kizárólag állami tulajdonban lévő, és törvényileg tartósan abban is maradó Tokaj Kereskedőház Rt. egyik egységére a társaság - tudatta közleményben újságírókkal az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. kedden.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy az ÁPV Rt. értékesíteni kívánja a Tokaj Kereskedőház Rt-hez tartozó, a lap szerint legalább 600 millió forintot érő bodrogolaszi szeszlepárlót. A tulajdonosi jogokat gyakorló privatizációs szervezet ezt nem cáfolta. Oravecz Péter az ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója kifejtette: bár a Tokaj Kereskedőház Rt. valóban tartós állami tulajdonba került, de ez nem jelenti azt, hogy a társaság olyan egységeit, amelyek működéséhez feleslegesek, vagy veszteségesek, ne kínálnák fel értékesítésre.

A bodrogolaszi lepárló eladására lehetőség van, ez az üzemegység az elmúlt időszakban veszteséget hozott a cégnek, fejlesztésére nagy forrásokat kellene fordítani, sőt az állandó állagmegóvás is több tízmillióba kerül a társaságnak - fogalmaz a közlemény. A szeszlepárló tevékenysége csak érintőlegesen kapcsolódik a céghez, működése gazdasági társaságként eredményesebb lehet, de ehhez jelentős beruházás szükségeltetik. A Tokaj Kereskedőház Rt. nyílt árverésen kísérli meg értékesíteni az üzemegységet, miként tette ezt meg - sikertelenül - korábban is.